diumenge, 21 d’agost del 2016

Les millors geladeries de Florència (que hem provat)


L'afegitó final del títol és important: ningú pot fer un rànquing de geladeries de Florència sense agafar un empatx i engreixar-se tant que els seus dits, convertits ara en salsitxes, siguin incapaços de teclejar cap mena de llista. Així que, sense pretensió de ser exhaustius, recitarem aquelles que hem tastat. Això sí, val a dir-ho, les que vam tastar van ser aquelles que diversos locals ens havien recomanat prèviament. Així que, si  bé no és "la" llista, si és una llista "fiable".

Les posem en un ordre més o menys qualsevol (tot i que les que millor record ens van deixar estan al capdamunt) i amb enllaços als mapes per arribar-hi.:

- Edoardo: Si bé és un pèl més cara que la resta donada la seva privilegiada ubicació al davant mateix de la catedral de Santa Maria del Fiore, la qualitat dels seus gelats "bio" és realment fantàstica.
- Grom: Ben a prop de l'anterior, al carrer de sota de la plaça de la catedral, a la gelateria Grom es passaran un minut de rellotge preparant la teva bola de gelat perquè sigui absolutament perfecte.
- Neri: Una de les millors i més recomanades gelateries de Florència. Gran varietat i molta cua.
- Amal: Si t'agraden els gelats de textura més fina, de crema més suau, aquest és el teu lloc, ubicat en un barri molt animat a la vora de la catedral.
- MySugar: No es pot jutjar, per bé ni per mal, una gelateria per un simple parell de gelats, però la veritat és que ens l'havien venut millor del que ens va acabar semblant. Tot i així, bons (els gelats sempre són bons, no?).
- Carabè: Força transitada pels turistes que venen del Museu de l'Accademia, amb un bon assortiment de gelats i "granites".

També ens en van recomanar d'altres que, finalment i amb molta pena per part nostra, no vam poder tastar, però que també us deixem llistats aquí per tal que els proveu si us agafa a prop:

- Il Re Gelato: El "rei" dels gelats, segons qui ens ho va recomanar, el millor de tots, per bé que una mica lluny de tota atracció turística.
- Gelateria De' Medici: Si bé pot semblar apartada del centre (que ho està), no deixa d'estar ubicada en un barri molt animat que bé paga la pena una visita (que es pot combinar amb un cop d'ull al Le murate).
- Carraia: Dues opcions, aquí. La del barri de Santo Spirito o la de la Santa Croce. Molt recomanades, les dues.

Ja les teniu totes (les que a nosaltres ens van dir, és clar; sempre en podem afegir de noves al llistat quan les hagueu descobert!). Ara només toca acostar-vos-hi i passar-vos 10 minuts bons intentant decidir quins sabors combineu avui.

1 comentari: