dijous, 4 d’agost del 2016

Florència a vista d'ocell des del Piazzale Michelangelo

Florència ofereix diverses possibilitats d'enfilar-se a les altures i divisar, d'allà estant, la closca de la ciutat, els seus terrats, els seus ramals que s'estenen recargolada i esbojarradament fins on ja no hi arriba l'ull. Es pot fer des de la cúpula de la Catedral de Santa Maria del Fiore o des del Campanile. Però aquestes dues opcions, per recomanables que siguin (no us les perdeu!) són, per una banda, costoses (cal agafar alguna de les diverses possibilitats d'entrada que el Museu de l'Opera del Duomo ofereix) i, per l'altra, molt duomocèntriques (és a dir, que un no veu la Florència de postal que té al cap i, si bé és una vista realment necessària i molt agraïda, s'ha de combinar, forçosament, amb una altra, la de la distància, la que et permet veure l'ou des de fora del rovell).


Una magnífica alternativa és acostar-se amb l'autobús número 12 (que es pot agafar, per exemple, al davant de l'estació central de trens) fins al Piazzale Michelangelo, al damunt d'un turonet que domina la ciutat des de la seva elevació. Des d'allà es poden veure les més grans construccions (Santa Maria del Fiore, la Santa Croce, el Palazzo Vecchio, etc) retallades contra les casetes i la serralada que flanqueja Florència.



Com a llacet que acaba d'embolicar el regal per a la vista, el turonet està coronat per la molt deliciosa església de San Miniato al Monte (de les més belles de Florència), que bé mereix una visita (gratuïta) per admirar els seus frescs, el paviment (parcialment dedicat al zodíac), un presbiteri elevat al damunt de la cripta i, sobretot, un magnífic mosaic d'un Maiestas Domini obra d'Agnolo Gaddi (principal deixeble de Giotto), perfectament conservat (després d'una restauració del 1490).

Si no es té pressa i les cames estan fortes (el trajecte pot dur quasi tres quarts d'hora), pot ser ben agradable descendir el turó pel Viale Galilei i acabar al Piazzale di Porta Romana. L'alternativa, en tot cas, és baixar el turó pel davant, des del Piazzale Michelangelo i resseguir o bé la vora del riu Arno o bé les restes de l'antiga muralla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada