dilluns, 1 d’agost del 2016

Cafès literaris amb encant a Florència #1: Brac

Foto estreta del Facebook del Brac
La combinació de cafè (o copa) i literatura em sembla una de les coses més sexys del món. Què vols? Em posa. Quan un viatja, camina molt, es cansa molt, i calen metes volants, calen recessos, pitstops que et permetin recuperar forces. Però ningú no ha dit que haver de parar per descansar hagi de ser un simple break, un iter interruptus.

Florència —m'explicava una florentina de naixement— té una llarga tradició de cafès literaris. Se'n poden trobar diversos arreu de la ciutat. Nosaltres en vam intentar topar (in)voluntàriament amb alguns d'ells. Aquest n'és el primer:

Cafè Brac

Al Brac s'hi accedeix per una petita i discreta porta del número 18r de la Via dei Vagellai. (No haurien de ser així d'humils i discretes totes les entrades als llocs on es ret culte a l'art i a la cultura?) Un cop dins, un no sap si està en un cafè, en un restaurant vegetarià, en una llibreria d'art o a la sala d'estar d'algun modernet gafapaster. I potser, en realitat, el Brac és quelcom més que tot això, donat que s'ha convertit en un punt de trobada de gent curiosa, amant de l'art (molt en particular de la fotografia), atesos l'ambient, la decoració i els esdeveniments i actes que sovint omplen els seus espais.


Aquest, es troba repartit en tres: un primer espai rebedor amb barra i algunes tauletes (que és l'espai més "bar" dels tres), un jardí de pas intermedi amb un parell d'espais còmodes per escarxofar-s'hi i fullejar revistes txatxis, i un menjador interior que podria semblar el d'algú qualsevol amb targeta de client d'Ikea, folrada amb estanteries de llibres d'art i cultura, molt acollidor, i amb musiqueta  moderneta (quan nosaltres hi vam ser sonava una recopilació de funk africà dels 70).

Foto estreta de The budding lotus

Per descomptat, els llibres es poden fullejar, llegir i, és clar, comprar. Però tot això es pot fer mentre es paladeja alguna de les seves especialitats vegetarianes o es calma la sed amb un batut o un spremutto. Servei atent, jove i proper, amb ganes d'enriquir l'experiència, espai tranquil i acollidor, atmosfera cultural, tot això fan del Brac alguna cosa més que una simple aturada en el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada